Sedona yöntemi, kendinize belli sorular sorarak, önce ne hissettiğinizi tanımlamanıza, duygunuzu kabul etmenize ve serbest bırakmanıza yardımcı olur.
Hale Dwoskin’in Sedona Yöntemi’ni anlattığı Türkiye’de baskısı var olan Türkçe’ye çevrilmiş bir kitabı da mevcut. Ben yine de soruları burada kısaca listelersem, faydalı olacağına inanıyorum.
- Bu konu hakkında şu an ne hissediyorum?
- Bu duyguyu memnuniyetle karşılama iznini kendime verebilir miyim?
- Bu duyguyu serbest bırakabilir miyim?
- Bu duyguyu serbest bırakmaya hazır mıyım?
- Bu hisse sahip olmayı mı seçiyorum yoksa özgür olmayı mı?
- Ne zaman serbest bırakabilirim?
Bu soruları sırasıyla kendinize sormak ve kendinize zaman tanıyıp dürüstçe cevap vermek Sedona yönteminin temelini oluşturuyor. Sorulara ‘hayır’ yanıtını vermekten endişe etmeyin, ‘hayır’ deseniz bile gösterdiğiniz direnç yumuşuyor.
Yine de, çok hazır hissetmiyorsanız, kendinize bu duygunun içinde kalmaya bir süre daha izin verebilirsiniz, ne de olsa patron sizsiniz. Ayrıca negatif duyguyu kabul etmek bile zaten direncin serbest kalmasına yardımcı olacaktır.
Sedona yönteminin en güzel tarafı, bir duyguyu ne kadar süreyle taşıyacağınızın ve ne zaman o alandan çıkacağınızın seçiminin tamamen size ait olması.
Hayatınızın yaratıcısı olduğunuzu bilmek ve içinizdeki gücü hatırlamak bile, başlı başına frekansınızı yükselten bir durum.